Ще обобщя в две основни сфери какво най-много ми помогна да променя и подобря в живота си обучението, участието и развитието ми като водещ в групите и екипите по Прана на Ясен Николов и ви каня да тръгнете по този път с мен и нас!

  1. Здраве 

Определено имам дългогодишен опит с прегледи, всякакви лекартсва и терапии и блъскането в стената “пак не ми се получава, не мога да се излекувам или пак се появява”. От дете имах тежки ангини, проблеми с имунитета, чести болести, анемия и проблеми с женска полова система, цикъл, кожа. Тези от вас, с които работим, сигурно знаете наизуст тази история, но точно бях преминала курса ПЕЛ 1 и на преглед при гинеколог ми откриха 9 кисти на десния яйчник. Казаха ми, че трябва да ме оперират. Не се чувствах рационално уверена, но ирационално усещах, че това не е пътят ми – нито за операцията, нито за този порочен цикъл. Започнах сама да се лекувам с Прана и да работя ежедневно със Закона за Карма и Златното Правило, с които се учим да работим от първо ниво на курса, до края на живота ни.

След една седмица,( не преувеличавам !), отидох на преглед отново и нямаше нищо! Лекарят ми беше изумен, аз също. И интересното е как тази история се повтаря, но вече с жените, с които работим и ви помагам с лечения и йога за женско здраве.

Да, видях, че Прана работи и започнах да прилагам техники в консултациите си с клиенти. Завършила съм психология, работех и работя като психолог, консултант и знанието за Прана и Универалните Учения ми помага да намирам липсващата съставка. На мен, и на хората, с които работим.

Майка ми е лекар. Тя също премина курса и е много важно да ви кажа, че Прана е международна система, разработена от МЧКС, с представител Ясен Николов, основател на Прана България, която подкрепя и е съвместима с традиционната медицина и лечението ви. Но, най-често, помага така, че да го ускори или завърши. 

Така стигаме до точка 2:

  1. Професионално развитие

По това време работих от 8 до 5, харесвах работата си, имах уникална шефка и екип, с който се разбирахме, забавлявахме, но не се чувствах свободна. Офисът ни беше във вътрешната част на сградата и помня как мечтаех да имаме прозорци. Един ден осъзнах, че търся вътрешен, не външен прозорец. И го намерих.

Бях започнала да ходя на йога и след курса ПЕЛ 1, ме поканиха на обучение, където се срещнах с човека, който скоро след това стана мой наставник и ми помогна да трансформирам живота си, да намирам предназначението си и да работя за принос ежедневно. Спомням си как си казах “Този човек е уникален! Толкова искам да съм част от екипа му, това ще е велико!”. И то стана – освен, че станах и съм част от екипа му, е пъти, пъти по-велико, отколкото си мислих тогава, не бих могла да го измисля, просто…

Разказвам ви всичко това, защото така намерих свободата си и не съм практикуваща в свободното ми време, а съм преподавател по Прана, по Йога, консултант и доброволец, координатор проекти и модератор на групи за развитие ежедневно. Над 7 години, това са над 10 000 часа, без да преувеличавам, и много, много ще се радвам не само да ги споделим с вас, но и тези умения да помагат и във вашето професионално развитие и практика.

Курсът е изключително подходящ за преподаватели, треньори, коучове, консултанти, студенти по психология, педагогика. За родители, деца, двойки и също за мениджъри, предприемачи и основатели на бизнеси, организации.

Знанието за Прана е адаптирано от Ясен Николов за България и имаме обучения и формати буквално за всяка сфера от живота ви: от личностно развитие, през ефективно учене, мисловни карти, кариера и финанси, до отношения, създаване на семейство, деца. 

Повече за курса тук

За системата и нивата от Ясен Николов тук.