Ние всички изпитваме негативни емоции. Проблем е, когато ги задържаме, не ги пускаме, предъвкваме ги и се самонатравяме отново и отново. В такава роля, често гравитираме към хора, с които да влизаме в подобни интеракции и отново и отново, се чувстваме по същия стар гаден начин… 

Processing…
Success! You're on the list.

Едно изречение, един поглед или разговор, могат да са повод за дни, седмици, месеци и дори години негативизъм…Ескалацията идва от нас. И може да завърши чрез нас. Както и изобщо да не започва.

Последиците от такъв тип нагласи и отношения, са на различни нива:

На телесно ниво, могат да са свързани с проблеми с килограмите, склонност емоционално хранене, преяждане. Проблеми с храносмилателната система. Задръжка на течности, подуване и схващане на тялото. 

Проблеми с кожата и различни възпалителни процеси в системата. 

Проблеми с кръвното налягане.

На ниво емоции, самочувствие, могат да се проявяват като чести смени на настроението, лесна депресивност, демотивация и отказване, както и нахъсване, прекомерна амбиция, сравнения и прекаляване, прегаряне. 

Склонност да търсите одобрение, харесване и оценяване от другите. Тревожност, паника, че ще ви изоставят, ще останете сами, ще ви отхвърлят. 

По отношение на пари, кариера, те често са непостоянни, ту нагоре, ту надолу. Може да се проявяват като трудност да спестявате, нерегулирано харчене, финансова зависимост от други. Склонност да давате на грешните хора, дисбаланс между даване и получаване, както и проблеми с това да получавате. 

Много ярко изявени са в отношенията – те най-често са свързани с много критика, негативизъм, токсика. Склонност към избор на неподходящи партньори, приятели, екипи. Разочарования, гняв, тъга, усещане за отчаяние, безсилие, както и желание за възмездие, пилеене на живота…

Ако се разпознавате в темата и проявленията, не оставайте там!

От всеки от нас зависи да превърнем слабостите си в източник на решения и дори в ресурсни състояния.

Абонирайте се седмичния ми бюлетин, в който ще намирате идеи за подобрения, нов поглед и възможности за подкрепа и консултиране с мен и екипите ми. 

Заявете абонамент консултации с мен и екипа ми на: teodora.psychology@gmail.com.

Processing…
Success! You're on the list.
Advertisement