Забелязали ли сте колко често правим неща, гледаме филми, слушаме музика, четем книги и колко рядко обсъждаме това, което е докоснало струните на сърцето и душата ни? Когато сме в контакт с нещо красиво, нещо стойностно, разтърсващо и го обсъдим с другите, които също са в контакт с него, ние ставаме и сътворци и проявители на тази приказна реалност, която е нечия мечта, нечии сън вече осъществен! Някой е бил в контакт с изумителна реалност и е пожелал да я прояви за хиляди, милиони хора. И го е направил – често също с екип от стотици и хиляди хора. Които са пожелали да участват и да ни направят съучастници.

Да гледаш невероятен филм и да кажеш на приятел “този филм е много як, гледай го” е едно, а да обсъдите какво ви е впечатлило, какво сте научили, какво сте реализирали – съвсем друго ниво.

Чрез нашите реализации, историите остават живи и ние оживяваме още хора също. Чрез нашата памет, слово, решимост и избор да сме част от тях, като ги комуникираме помежду си, в диалог, в двупосочност, те имат неспиращ край. Чрез решимостта ни да живеем по нов, по-добър, по-красив, по-свързан начин, ние продължаваме историята, ставаме нови герои в нея, които предават от уста на уста и от сърце на сърце историята ни, вече заедно.