Всеки от нас греши. Всеки претърпява инциденти, загуби, провал в семейството, работата. Много от нас остават обвързани в тези моменти. Повтаряме една и съща грешка към себе си и света и докато оставаме там…не сме другаде, където можем да сме щастливи, свободни и успешни.

Много често влиятелните хора в живота ни имат забележки, корекции за нас. Ако ние не сме центрирани и спокойни, ние нито се поправяме, нито разбираме смисъла на това, а започваме да предъвкваме проблема и да повтаряме една и съща грешка. Често започваме да се опитваме да се докажем по всякакви начини, по елементарен начин – да обясним, че не е така. Докато времето минава и ние водим битки и спорим, се и самонакаваме да не постигаме нещата, които можем, да не даваме приноса, който можем да дадем и реално да се валидираме пред себе си и света.

В стремежа си да се докажем на един човек, ние правим успеха и щастието си функция на нечия предполагаема реакция, а такава връзка няма….Нямаме и не ни е нужна гаранция, че някой ще бъде или няма да бъде удовлетворен от нас. Имаме възможност,  ако простим на себе си и спрем да обвиняваме другите, да се оправдаваме, че “чакаме” нещо, да реализираме пъти по-голям потенциал и смисъл и за себе си, и за много много хора.